Freelance webdesigner die kwaliteit levert.

Mineralenshop Berry

Mineralenshop Berry is een webshop met een enorm breed assortiment aan mineralen, wierook, kunst en meer. Voor Berry Avermate, de oprichter van de webshop mocht ik een volledig nieuwe webshop in elkaar steken. Hiervoor gebruikte ik WordPress en WooCommerce. De grootste uitdaging bij dit project was dat het assortiment van de webshop echt enorm was. Er waren bijna 700 producten die moesten worden overgezet worden van de oude naar de nieuwe webshop.

Wordt gevonden voor 250+ termen

17+ zoekwoorden in top 5

Handig menusysteem

Het probleem

De vorige webshop van Mineralenshop Berry had een ietwat verouderd ontwerp. Ook was het moeilijk/onmogelijk om de webshop te gebruiken op tablets. Berry biedt een groot assortiment producten aan. Het gaat om zo’n 700 producten in 16 verschillende categorieën. Het was voor de eindgebruiker van de website moeilijk om te vinden wat hij zocht. Het maandelijkse tarief dat de eigenaar van de website betaalde voor de vorige website was zeer hoog en niet alle betalingsmogelijkheden waren beschikbaar.

De oplossing

Ik ontwierp een nieuwe webshop voor Mineralenshop Berry. Om te beginnen zorgde ik voor een duidelijk menu-systeem dat goed werkt op desktop, tablet en smartphone en dat het voor de bezoeker eenvoudig maakt om producten te vinden. Ik zorgde ook voor een handige zoekfunctie op de website. Ik werkte samen met een andere freelancer die voor mij de 680+ producten één voor één handmatig overzette. Doordat de vorige website niet met WooCommerce was gemaakt was het namelijk niet mogelijk om de gehele productcatalogus te exporteren en in één keer op de nieuwe shop te zetten. Ik maakte de nieuwe site ook meer gericht op e-commerce: overbodige informatie werd niet op de nieuwe website geplaatst en de ervaring tijdens het aankopen van een product werd gestroomlijnd. Ten slotte paste ik het WooCommerce-dashboard zo aan dat het heel eenvoudig is voor Berry om zijn productbeheer zelf te doen. Ik nam een aantal video-tutorials op die dit proces stap voor stap uitlegden.

Bekijk meer voorbeelden

Advocatenkantoor
Jeroen Baert is oprichter van advocatenkantoor Arbo Advocaten. Tijdens het schrijven van dit artikel is hij ook burgemeester van de gemeente Boom. Ik nam contact op met meneer Baert omdat ik vaststelde dat er een aantal problemen waren met zijn oude website. Menu-items en links werkten niet waardoor pagina's niet (...)
Chirurg
Dr. Marianne Mertens is een plastisch chirurg in Antwerpen. Ze biedt een brede waaier behandelingen aan waaronder ooglidcorrecties, behandelingen met fillers, borstvergrotingen en behandelingen van de huid. Ik maakte een nieuwe website voor mevrouw Mertens waarbij ik ervoor diende te zorgen dat er geen organische zoekverkeer verloren zou gaan. De (...)

Heb je een vraag die niet in dit artikel beantwoord werd? Neem contact op!

Wil jij een website of webshop laten maken of ben je geïnteresseerd in SEO of adverteren via Google? Vul onderstaand formulier in en ik bezorg je meer informatie. Je kan mij ook contacteren via +32 471 85 45 21 of info@lodedigitaal.be.